Kuća na plaži Malibu Jasona Stathama utjelovljuje njegovu povezanost s prirodom

Kuća na plaži Malibu Jasona Stathama utjelovljuje njegovu povezanost s prirodom

Jason Statham S Malibu Beach House Embodies His Connection Nature

Za engleskog glumca Jasona Stathama odluka iz 2009. godine da kupi kuću na plaži u Malibuu nije bila dio plana. Nije ni znao bi li to bila zvučna investicija. Sav impuls, ideja se pojavila dok su boravili kod prijatelja u njihovom domu kolonije Malibu. To je toliko utjecalo na mene, prisjeća se. U Velikoj Britaniji ne dolazimo puno do plaže, a ove kuće imaju sjajnu vezu s oceanom i prirodom. Jutarnje šetnje pijeskom u kojima se nazire bogat morski život i surferi koji jašu, pokazali su se neodoljivima. Bio sam u LA-u dosta dugo, ali samo sam pomislio: Ovo je mjesto u kojem želim živjeti, kaže Statham.

Iz pijeska je odabrao svoj savršeni jastučić, a da uopće nije znao da je na tržištu - opisuje doista umornu staru kuću za surfanje: pohaban i posipan solju, ali u prekrasnom okruženju nisko na plaži. Ako ikad dobijem kuću, bila bi onakva tamo, sjeća se da je rekao. Imao je zaista sjajnu vezu s pijeskom i morem, sve uokvireno unutar ovog jednog prozora. Statham ga je kupio u kratkom roku i brzo krenuo u temeljitu obnovu koja je zadržala trag i ključne arhitektonske elemente - onaj prozor sa slikom točno na liniji imanja, kamin od opeke i kosi krov koji štiti dom okrenut prema jugu. oštro podnevno sunce. Mnogo je originalnih značajki zaista bilo prilično privlačno, kaže, osvrćući se.



Ova slika može sadržavati sjedalo zaslona elektronike zaslona za ljudsku osobu, namještaj, drvo i polica

Statham sjedi u starinskoj zaokretnoj stolici Hans Wegner za svojim računalom u uredu, gdje ne samo da radi na poslovima već i sluša reggae iz svojih moćnih, arhitektonskih zvučnika Bowers & Wilkins.

Foto: Daniel Smith

U Stathamovoj je iteraciji surferska koliba postala ugodna, šik i spokojna. Vanjski izgled crne cedrove šindre s bakrenim olucima koji su postali zeleni od soli daje joj određenu uglađenost. Kao netko tko primjećuje detalje u svojoj okolini, Statham je nagovijestio materijalnost iz različitih zgrada i domova, naime onih Richarda Neutre. Želio sam zadržati ono što je prije bilo, ali da to izgleda robusnije, kaže glumac, koji je otvorio raspored od gotovo 4.000 četvornih metara, tako da ste u svakom trenutku povezani s morem. Produbio je i svoju osobnu povezanost s tim, prevodeći svoje vještine skateboardinga u vodu uz pomoć legende dugog daske Malibu Takuji Masuda.

Kad je riječ o interijerima, Statham se sam prihvatio posla. Dizajner će jednostavno ubaciti ono što žele, a vi ćete na kraju morati živjeti s tim, komentira. Dolazeći iz kuće s gredama u zapadnom Hollywoodu, bio je opsjednut danskim namještajem iz sredine stoljeća u svojoj novoj vikendici. Nisam želio mjesto koje je previše dragocjeno ili previše pretenciozno, tako da je sve nekako staro i useljeno u jednoj paleti, kaže. Statham je svoj namještaj i rasvjetu nabavio na Danskoj 50, gdje je uspostavio prijateljstvo s vlasnikom Wayneom Marmorsteinom. On mi je bio spas za ovaj projekt, doslovno jedina osoba od koje dobivam stvari, kaže Statham. Od njega sam stekao obrazovanje. Skandinavska zaljubljenost glumca izvijestila je o estetici njegovog cijelog prebivališta. Marmorstein ga je uveo i u svijet keramike, pomažući mu da otkrije danski lončar Axel Salto, koji je danas posut.